gilahipster
Bencinta
Wednesday ? 0 Blabbers ?
Assalamualaikum.

Today is really a baddd day. I mean, awful. Perancangan aku harini nak meet up dengan Azmi but end up bergaduh and yahhh...Pagi-pagi lagi lepas Ateh dah pergi kerja aku terus mandi and call Azmi untuk kejut dia and of course ingatkan dia untuk meet up. Everything was okay at that time. Actually I have another thing to do before meeting up which is aku perlu beli nombor pin ptptn sebab nak mohon pembiayaan masuk UPM kan. 

Nak dijadikan cerita, masa beli nombor pin tu of course aku perlu berurusan dengan encik kaunter. Lega sebab tak ramai orang and lepas ambik nombor terus aku pergi kaunter sebab memang takada orang. And hell masa Diploma dulu mana ada aku ambik ptptn so memang totally noob lah nak settle hal ptptn ni. Paling aku rasa pissed off campur nak tergelak encik kaunter tu boleh buat muka seposen tak berperasaan. Lepastu suruh aku isi borang deposit warna biru tu. And yah masatu I heard the fee is RM5.60. So dengan yakin aku tulis dekat borang deposit warna biru tu jumlah tu but actually the amount is RM5.06. Malu siot. Mesti encik kaunter fikir aku ni bodoh math. Tak reti kira GST. Hoi, dah lah nak pursue study bacelor perakaunan tapi bab kecik macam ni boleh kantoi. Huwaaa, rasa nak nangis betul. 

Then dah habis settle aku call Azmi pasal temujanji kitorang. And guess what macam biasa like sepuluh kali call tak berangkat. Aku assume dia tidur sebab penat balik kerja kan (shift malam). So, memang jenis aku kalau dah ditakdirkan situasinya macamtu aku pun redha je lah. Next time boleh jumpa walaupun rasa frustrated sikit but I do understand bro. 

Dalam pukul 12 tengahari macamtu he called me. I did not answer his call. Sebab aku banyak kredit so aku call dia balik. Guess what guys? Please guys guess whattt...aku on the phone dengan dia macam takada apa berlaku. Tapi Azmi boleh marah aku and he called me bodoh sebab kenapa aku tak datang je rumah dia lepas aku call banyak kali tapi dia tak angkat. Hell yeahhh, aku taktau benda tu satu kesalahan. Yang paling kelakarnya, aku sikit pun tak tinggi suara kenapa dia tertidur balik ataupun persoalkan kenapa dia tak datang masa aku dah tunggu lama lepas beli no pin ptptn. Because I do understand bro.

Petang tu dia call balik. I answered. This time aku cakap macam biasa jugak, like nothing happend. Tapi dia still cakap the same thing. Kenapa aku tak pergi rumah dia? Kenapa? Kau faham tak aku bukan jenis yang macamtu. My girlfirends pun if diorang tak reply wassup aku bila ada benda urgent aku mintak tolong I wont go to their houses. Aku cari cara lain. Like seriously. Benda pernah jadi. 

Aku tak marah. Serius memang takada pun rasa tu. Aku cuma rasa teramat-amat kecewa, sedih dan penat. Aku taktau apa salah aku sampai kena marah macamtu sekali. Like benda boleh cakap baik-baik. Aku pun boleh cakap baik-baik bila dia tertidur balik. Takada sikit pun aku rasa nak marah dia. Because I do understand bro.

Aku dah taktau nak buat apa untuk hubungan kitorang. When it happend this way aku dah rasa malas nak fikir apa-apa. Aku dah penat kena marah. Penat gila wey. Apa aku boleh cakap buat masa sekarang aku surrender. Mungkin ada perempuan lain who is better than me yang boleh penuhkan semua kehendak Azmi. Aku memang totally surrender. Aku dah blur nak teruskan apa-apa pun. Serius, tahap sedih tu aku taktau nak cerita macam mana. 

Apa pun, aku tetap doakan kebahagiaan dia. And of course my happiness too.

Till then.

Labels: , , ,



Happy Reading :)